На Хмельниччині ще одна парафія перейшла до ПЦУ

1
Фото: з Facebook Антонія Махоти

До лав Єдиної помісної церкви приєдналися віряни села Малиничі Хмельницького району. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив митрополит Антоній Махота.

Рішення прийняла громада на парафіяльних зборах. У селі Малиничі парафія на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова перейшла до Православної церкви України. Щоправда, як зазначається в повідомленні, без священика.

“3 березня в приміщені Малиницького будинку культури відбулися збори парафіяльної громади села Малиничі на яких одноголосним рішенням було вирішено перейти громаді прихожан храму Святого Іоанна Богослова з УПЦ МП до ПЦУ. На зборах було переобрано парафіяльну раду – 10 чоловік та представників для проведення державної реєстрації релігійної громади”, – зазначає  Антоній Махота.

За підрахунками митрополита, це вже 46 парафія в області, яка перейшла до ПЦУ з дня Об’єднавчого собору, що відбувся в Києві 15 грудня.

Нагадаємо, що на Хмельниччині до ПЦУ перейшов перший монастир Московського патріархату. Про перехід до помісної церкви повідомила громада селища Сатанів. Їхня релігійна діяльність проходить у древньому Свято-Троїцькому монастирі. Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирю на чолі зі священнослужителем (протоієрей Володимир Наглій) згідно проведених зборів та поданного прохання 15/01/2019 року Божого ввійшла до юридикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас! – пише митрополит.

У Чемеровецькому районі перша громада перейшла до ПЦУ. Парафіяни проголосували про перехід з РПЦ до новоствореної Православної церкви України, а от священик відмовивася змінювати єпархію. Громада с. Мала Бережанка, Чемеровецького району на зібранню села проголосувала одностайно за перехід до Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Священик РПЦ У Йосип (народився в Турківському районі, Львівської обл,) категорично відмовився підтримати селян (Бог йому суддя).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне