На Хмельниччині ще три парафії приєдналися до ПЦУ

111
Фото: з Facebook Антонія Махоти

Про перехід заявили у Деражнянському і Чемеровецькому районах.

Сьогодні, 14 лютого, стало відомо, що одразу три парафії на Хмельниччині попросилися приєднатися до Православної церкви України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота.

У Чемеровецькому районі до Православної церкви України перейшла парафія святого мученика Косми і Даміана, настоятель протоієрей Михайло Замулінський, село Гусятин і парафія святого Кирила і Мефодія, настоятель протоієрей Михайло Замулінський, село Вільхівці.

Вийшла із підпорядкування московського патріархату також громада села Галузинці, Деражнянського району – парафія архистратига Божого Михаїла. Щоправда, священик селян не підтримав.

Загалом, за підрахунками, на Хмельниччині після Об’єднавчого собору уже 35 громад перейшло до Православної церкви України.

Нагадаємо, що на Хмельниччині до ПЦУ перейшов перший монастир Московського патріархату. Про перехід до помісної церкви повідомила громада селища Сатанів. Їхня релігійна діяльність проходить у древньому Свято-Троїцькому монастирі. Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирю на чолі зі священнослужителем (протоієрей Володимир Наглій) згідно проведених зборів та поданного прохання 15/01/2019 року Божого ввійшла до юридикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас! – пише митрополит.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне