На Хмельниччині щепили проти кору понад 5700 дітей

Фото: ілюстративне

Про це Суспільне повідомив головний державний санітарний лікар області Микола Габрикевич.

З його слів, щоб не допустити спалаху кору у травні 2023 року в Україні розпочали національну кампанію з вакцинації проти кору.

“На початку червня Міністерство охорони здоров’я отримало більше 600 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи як гуманітарну допомогу. Вона була розподілена та доправлена по регіонах”, — розповів Микола Габрикевич.

За його словами, у липні, після отримання вакцини, на Хмельниччині розпочалась кампанія з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи. Тоді планували прищепити 9500 дітей .

“Проте у процесі вакцинації виявили низку факторів, через які у жовтні довелося провести верифікацію планів щеплень повторно. Один із факторів — це міграція жителів через воєнні дії на території держави та переїзд дітей за кордон”, — зазначає головний державний санітарний лікар області.

Тому, каже, з плану було виключено дітей, які перебувають за межами країни, області та внутрішньо переміщених осіб, які станом на 1 травня були включені у загальний список.

“Станом на 28 жовтня на Хмельниччині вже отримали щеплення проти кору 5717 дітей. Це 96% від запланованої кількості”, — додає Микола Габрикевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне