На Хмельниччині щоденно поліція реєструє два випадки шахрайства

94
Фото: npu.gov.ua

За 8 місяців 2020 року в підрозділах поліції Хмельницької області зареєстровано 445 шахрайств, 191 з яких — це злочини, пов’язані із здійсненням дзвінків до потерпілих.

Про це розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Андрій Чайковський, якого цитує сектор комунікації поліції області.

“Як показує статистика, практично щодня по області реєструємо по два факти шахрайських дій. Найчастіше шахраї виманюють у потерпілих гроші під приводом купівлі чи продажу товарів через мережу Інтернет або ж начебто за непритягнення до відповідальності родичів чи близьких”, — сказав полковник поліції.

Один з яскравих прикладів — це затриманий кілька тижнів тому працівниками поліції шахрай з Луганщини, який, розповідаючи жахливі історії про халепи, у які потрапили їхні родичі, ошукав у Хмельницькому 5 людей похилого віку на загальну суму понад 72 тисяч гривень.

Ще одну пару зловмисників, яка ошукала  пенсіонерку з Старокостянтинова на загальну суму понад 57 тисяч гривень, затримали буквально кілька днів тому. Цивільне подружжя розігрувало перед своїми жертвами цілі спектаклі, використовуючи для цього навіть різні перуки та реквізит.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне