На Хмельниччині слідчі оголосили підозру чоловікові, який організував вирубку дерев на території НПП «Подільські Товтри»

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Місцевий житель вирішив вирізати дерева в лісозахисній смузі, щоб зробити заїзд на свою земельну ділянку. Протизаконні дії помітили під час рейду заповідником водні поліцейські. Правоохоронці вчасно зупинили «чорну вирубку» і розшукали замовника.

48-річний житель Гуменецької тергромади знищив понад три десятки дерев на території Національного природного парку «Подільські Товтри», завдавши шкоди державі на пів мільйона гривень.

Подія сталася в середині листопада минулого року поблизу села Залісся Друге. Підозрюваний попросив двох знайомих вирізати дерева у лісозахисній смузі, аби створити заїзд на свою земельну ділянку. 

Чоловіки взялись за роботу, однак вже наступного дня їх виявили водні поліцейські. На той час вони встигли зрізати три десятки дерев різних порід. Проте, на щастя, не завершили задумане, тож лісозахисна смуга все ж зберегла свою цілісність.

Як зʼясувалося, зрізану деревину замовник пообіцяв знайомим в якості оплати за роботу.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури оголосили організатору підозру за ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, вчинена на території природно-заповідного фонду, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне