На Хмельниччині слідчі оголосили про підозру «смотрящому» за поширення злочинного впливу в регіоні

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу у регіоні організаторові злочинного угруповання, який уже перебував під вартою у слідчому ізоляторі за підозрою у вимаганні.

Відповідальність за такого роду злочин в Кримінальному кодексі України з’явилась лише з червня 2020 року і передбачена статтею 255-1 КК України «Встановлення або поширення злочинного впливу».

https://hm.npu.gov.ua/

https://hm.npu.gov.ua/

Сам лідер та троє членів очолюваного ним угруповання потрапили до СІЗО за підозрою у вимаганні 350 тисяч гривень неіснуючого боргу (ч. 4 ст. 189 КК України) у мешканця Хмельницького. Вимагачі застосовували до потерпілого фізичне насильство, погрози, пошкоджували його майно, змусивши його таким чином погодитись на задоволення неправомірних вимог злочинців.

Як вдалося встановити слідчим в процесі розслідування факту вимагання, у 2012 році на зібранні «злодіїв в законі» організатору злочинного угруповання надали статус «смотрящого» на території Хмельницької області. Перебуваючи відтоді на вершині злодійської ієрархії він з числа представників кримінального світу визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів» у районних центрах Хмельниччини та установах виконання покарань, координував їх діяльність, а також встановлював правила поведінки. Зловмисник також здійснював збір та розподіл коштів, у тому числі здобутих злочинним шляхом. За заняття таким видом кримінальної діяльності чоловікові додатково оголосили ще одну підозру за ч. 3 статті 255-1 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

https://hm.npu.gov.ua/

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне