На Хмельниччині суб‘єкти господарювання сплатили 45 млн. гривень податкового боргу

5
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Впродовж першого півріччя 2019 року за рахунок погашення податкового боргу платниками податків Хмельниччини до зведеного бюджету мобілізовано 44,9 мільйона гривень.

З них до державної скарбниці – 19 мільйонів гривень. До місцевих бюджетів Хмельниччини надійшло майже 25,9 мільйонів гривень. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області. 

Лише у червні цього року від погашення податкового боргу Зведений бюджет отримав 2,8 мільйона гривень. З яких до державного – 1,3 мільйона гривень. Окрім того, до Хмельницького окружного адміністративного суду направлено 40 позовів. Заявлена у них сума податкового боргу склала 28 мільйонів гривень.

З метою погашення заборгованості з єдиного внеску та недопущенню виникнення заборгованості з його сплати територіальними підрозділами ГУ ДФС в області вживаються заходи впливу до боржників. Зокрема, з початку 2019 року направлено платникам податків майже 18 тисяч вимог про сплату заборгованості по ЄСВ на суму 264 мільйони гривень. Заслухано майже 300 боржників на засіданнях комісій при райдержадміністраціях, міськвиконкомах та об‘єднаних територіальних громадах. Передано органам ДВС виконавчі документи по 5366 боржниках на суму 72 мільйони гривень.

По всіх боржниках ініційовано тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон. З початку року вже по 84 таких боржниках обмежено у праві виїзду за межі України.

За результатами вжитих заходів органів фіскальної служби у січні–червні поточного року в рахунок погашення боргу з ЄСВ надійшло майже 40 мільйонів гривень. У тому числі від органів державної виконавчої служби – 7,9 мільйона гривень.

«Основна причина росту податкового боргу – це несплата платниками податків самостійно задекларованих поточних зобов’язань та донарахованих за результатами контрольно-перевірочної роботи сум по платі за землю, акцизному податку, податку на доходи фізичних осіб, єдиному податку з фізичних осіб та інших платежів. Як результат, фахівцями Державної фіскальної служби Хмельниччини постійно вживаються заходи по недопущенню виникнення заборгованості по сплаті податків суб’єктами господарювання. Ми постійно проводимо семінари, «круглі столи», зустрічі та інші роз’яснювальні заходи із платниками  податків нашого краю». – Зазначив заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне