На Хмельниччині суд розгляне справу 19-річного обвинуваченого у розбої

8
Фото: kma.court.gov.ua

До Шепетівського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 19-річного шепетівчанина. Йому інкримінують частину 1 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій.

За інформацією Хмельницького апеляційного суду, увечері 26 квітня цього року в Шепетівці молодик помітив перехожого, котрий напідпитку розмовляв по телефону.  Наздогнав його, коли той підходив до свого дому, і завдав кілька ударів. Коли ж чоловік впав на проїжджу частину дороги, відібрав у нього мобільний.

Додамо, на час вчинення злочину обвинувачений був на іспитовому строці – 2 листопада 2018 року він засуджений Шепетівським міськраойннийм за статтями КК України «Крадіжка» та «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» до  3 років позбавлення волі та звільнений від відбування покарання з випробуванням на 2 іспитових роки.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково. Стаття 187 Кримінального кодексу України «Розбій»

  1. Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), –

       карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне