На Хмельниччині суд виніс вирок чотирьом зловмисникам, які вчинили розбійний напад на приватний будинок

Фото: hm.npu.gov.ua

Нагадаємо,подія мала місце 20 липня 2018 року близько 4-ї години ранку в райцентрі Городок. Впродовж доби поліцейські встановили і затримали нападників — ними виявились двоє місцевих жителів та двоє мешканців Одеської області, один з яких перебував у розшуку за вчинені шахрайства.

На момент вчинення злочину 35-річна потерпіла та її 65-річна матір перебували вдома одні. Троє чоловіків у камуфляжній формі та балаклавах, вибивши двері, увірвались в будинок. Вони зв’язали власницю та її матір і, погрожуючи зброєю, почали вимагати віддати їм усі цінні речі.

Отримавши ювелірні вироби, грошові кошти, банківські картки та мобільні телефони, нападники на цьому не зупинились. Вони викрали з господарства автомобіль «Ауді-100», куди повантажили потерпілу, після чого поспішно покинули місто. Жінку зв’язаною викинули в кукурудзяне поле поблизу села Курівка Городоцького району.
 
Коли потерпілій вдалося самостійно звільнитися, вона вийшла на дорогу і небайдужі люди допомогли їй дістатися найближчого населеного пункту.
 
Одразу після того, як до поліції надійшло повідомлення про розбійний напад, на пошук зловмисників був задіяний не тільки весь Городоцький відділ поліції, а й чимало працівників Головного управління Національної поліції. І це дало позитивний результат — вжитими оперативно-розшуковими заходами протягом доби нападників було затримано. Серед них троє чоловіків 33, 24 та 17 років, а також 25-річна дівчина, яка чекала своїх «напарників» на виході і знімала кошти з викрадених банківських карток. Двоє старших чоловіків родом із Одеської області. Один із них, до речі, перебував у розшуку за вчинені шахрайства.
 
Під час обшуку в затриманих вилучили камуфляжну форму та два стартових пістолети з ознаками переробки. Викрадений автомобіль поліцейські знайшли в лісі поблизу одного із сіл Волочиського району.
 
Нещодавно Городоцький районний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і виніс обвинувальні вироки підсудним. 33-річного одесита визнали винним за шістьма статтями Кримінального кодексу України — ч.3 ст.187, ч.3 ст.289, ч.1 ст.263, ч.1 ст.357, ч.3 ст.357, ч.1 ст.304, ч.2 ст.146. Його 24-річного напарника, жителя Одеської області — за сімома статтями (ч.3 ст.187, ч.3 ст.289, ч.1 ст.263, ч.1 ст.357, ч.3 ст.357, ч.1 ст.304, ч.2 ст.146, ч.1 ст.135) ККУ. Обох чоловіків засудили до 8 років та 6 місяців позбавлення волі.

17-річного жителя Тернопільської області суд визнав винним за шістьма статтями Кримінального кодексу України. А 25-річну жительку Волочиського району — за ч. 2 ст. 185 ККУ. Їм обом призначили іспитовий строк відбування покарання.


 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне