На Хмельниччині суд виніс вирок трьом обвинувачуваним у розбійному нападі

Фото: hm.npu.gov.ua

Нагадаємо, подія мала місце 29 квітня 2018 року. Вночі троє осіб в масках проникли в будинок 47-річного жителя одного з сіл Кам’янець-Подільського району. Жорстоко побивши потерпілого, нападники заволоділи десятьма мішками чищених горіхів, двома мобільними телефонами, ювелірними виробами, грішми та автомобілем «Volkswagen T4».

hm.npu.gov.ua

Після вчинення розбійного нападу зловмисники повантажили напівпритомного чоловіка у викрадений транспортний засіб та вивезли у поле неподалік села Княжопіль, вирішивши, що він помер від отриманих травм. Однак у потерпілого вистачило сил, аби буквально доповзти до найближчого сільського будинку та попросити про допомогу.

Правоохоронці працювали в цілодобовому режимі і невдовзі стало відомо, що до розбійного нападу причетні троє жителів Кам’янець-Подільського району, які, до того ж, є членами однієї родини. Один з них на момент вчинення злочину ще не досяг повноліття. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання поліцейські вилучили низку доказів, які прямо вказували на причетність їх до нападу. 

Двох учасників розбою, в тому числі і неповнолітнього, затримали майже одразу. Третій близько 2-х місяців переховувався від поліцейських по лісах та напівзруйнованих будинках, але уникнути правосуддя йому таки не вдалось. 

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 15, п.п. 3, 9, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Вироком суду двом засудженим призначено покарання у виді 12 та 11 з половиною років позбавлення волі відповідно, з конфіскацією усього майна, крім житла. До засудженого, який вчиняв злочини неповнолітнім, застосовано покарання у виді позбавлення волі на 8 з половиною років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне