На Хмельниччині суд виніс вирок у справі знущання над тільною коровою

Фото: Ярослав Степанюк/Facebook

Красилівський районний суд 17 січня виріс вирок у справі знущання над тільною коровою. Обвинуваченого 22-річного чоловіка засудили до п’яти років в’язниці з іспитовим строком у два роки. Також він має сплатити власниці корови сім тисяч гривень завданої шкоди.

Про це свідчить вирок Красилівського районного суду, який ще може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Репортаж про знущання над коровою Суспільне Хмельницький

Згідно рішення суду, окрім знущання над коровою, 22-річний житель села Печеське Красилівської громади обвинувачувався ще й у викраденні під час воєнного стану чотирьох ноутбуків з Печеської гімназії на суму у понад 24 тисячі гривень.

“Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у викраденні ноутбуків з гімназії та знущання над коровою визнав повністю. У судовому засіданні він розповів, що о 18:00 27 травня 2023 року знаходився біля гімназії у селі Печеське. Будучи напідпитку він взяв цеглу й кинув у вікно на першому поверсі. Тоді заліз до школи, забрав ноутбуки та відніс їх до закинутої молочарки. Потім пішов додому, завів трактора, приїхав до молочарки, забрав викрадені ноутбуки, погрузив у причіп та поїхав до селища Антоніни. По дорозі заїхав до магазину, де взяв ще пляшку горілки, й поїхав у садок пити. У садку він побачив корову, що там паслася. Випивши пляшку горілки, підчепив корову за роги до причепу трактора і поїхав у бік села Якимівці. Спочатку корова бігла за ним, потім він почув ривок, побачив, що корова відірвалася. Він поїхав далі, але згодом на тракторі порвався ремінь, тож він кинув трактора на полі та пішов додому. У вчиненому обвинувачений в суді щиро каявся та попросив у потерпілої вибачення”, — йдеться у рішенні суду.

Адвокат обвинуваченого, як йдеться у вирокові, у суді попросив врахувати щире каяття свого підзахисного та його хворобу.

Донька власниці корови Людмила Булка, яка у суді була визнана потерпілою, після оголошеного вироку написала пост на своїй Facebook-сторінці. Зокрема, жінка повідомила, що після п’яти судових засідань 17 січня 2024 року справа про знущання над їхньою коровою дійшла до логічного завершення.

“Зловмиснику присуджено покарання у вигляді іспитового строку (умовно) на два роки. За весь цей час, поки ми доводили, що над нашою коровою познущалися, багато чула слів: “Для чого тобі це? Не трать час і нерви. Залиш як є!”. Але не здалася уся родина — справа доведена. Вирок, можливо, не такий, на який заслуговує зловмисник, але вирок є! Не буду висловлювати свою думку про правову систему, бо не вистачить слів (будуть не цензурні), тому змовчу”, — написала Людмила Булка.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне