На Хмельниччині судили підполковника поліції за несанкціоноване копіювання конфіденційної інформації

Фото: ілюстративне

Підполковник поліції, працюючи на посаді старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки управління захисту економіки в Хмельницькій області та маючи право доступу до інформації з обмеженим доступом, яка зберігається та оброблюється в автоматизованих системах МВС України, здійснював несанкціоноване копіювання інформації з обмеженим доступом та подальший її збут.

Як встановило слідство, поліцейський для збуту інформації використовував інтернет – додаток «WhatsApp», зокрема надсилав стороннім особам дані щодо дати і місця народження, місця проживання, притягнення до відповідальності особи та громадянства вказаних осіб, які є інформацією з обмеженим доступом.

Обвинувачуваний  своєї вини у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав, однак суд розцінив це як намір уникнути відповідальності за фактично вчинене та призначив остаточне покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 3 роки.

Водночас, на підставі ст. 75 КК України поліцейського звільнили від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням і встановили йому іспитовий строк тривалістю 3 роки та поклали наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне