На Хмельниччині судитимуть членів злочинної організації, яка займалась вимаганням наркотичного засобу «метадон» у осіб, котрі отримували його по програмі замісної підтримувальної терапії

Фото: Ілюстративне
Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно членів злочинної організації, які займались вимаганням та збутом наркотичного засобу «метадон».
 
Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, у ході досудового розслідування, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області, встановлено, що злочинну організацію у складі шести осіб створив та очолив менеджер відділення благодійної організації, яка діє при наркологічному диспансері.
 
Використовуючи методи залякування та психологічного тиску, спільники відбирали у наркозалежних осіб таблетки наркотичного засобу «метадон», які вони отримували в якості програми замісної підтримувальної терапії, а потім продавали їх іншим наркозалежним особам, у тому числі і тим, що утримуються у місцях позбавлення волі.
 
Всього на програмі замісної терапії перебувало 270 осіб, які отримували  наркотичний засіб «метадон», частину якого проти волі передавали членам злочинної організації за чітко налагодженою її організатором схемою. До осіб, які не підкорялися вказаним вимогам, зловмисниками застосовувалось фізичне та психологічне насильство.
 
Слідством підтверджено систематичне вимагання наркотичних засобів у чотирьох наркозалежних осіб, які є пацієнтами замісної підтримуючої терапії.
 
Обвинувальний акт відносно членів злочинної організації за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (незаконне зберігання, збут, пересилання у місця позбавлення волі наркотичних засобів, вчинені повторно, злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 308 (вимагання наркотичних засобів із погрозою застосування насильства, вчинені повторно, злочинною організацією) КК України, направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
Довідково: санкції вказаних статей КК України передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне