На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який намагався підкупити начальника відділу поліції

Фото: UA.NEWS

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.

У лютому цього року, за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.

Намагаючись повернути автомобіль марки «BMW-316», який затримано працівниками поліції у зв’язку із відсутністю у водія документів на право керування ним, житель Городоцького району запропонував начальнику відділу поліції неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво, місцеву прокуратуру та за вказаним фактом розпочато досудове розслідування.

Під час передачі частини коштів у розмірі 5100 грн. вказаного громадянина викрито, а кошти вилучено.

Як повідомив начальник Віньковецького відділу Городоцької місцевої прокуратури Олександр Лісовий, за результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нагадаємо, що з 1 квітня на Хмельниччині розпочнеться місячник добровільної здачі зброї. Відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне