На Хмельниччині судитимуть депутата райради за недостовірну декларацію

Фото: ілюстративне

На Хмельниччині судитимуть депутата Кам’янець-Подільської районної ради, якого обвинувачують у тому, що він «забув» задекларувати майно на півтора мільйона гривень.

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, йдеться у повідомленні, скеровано до суду обвинувальний акт щодо депутата Кам’янець-Подільської районної ради за фактом декларування недостовірної інформації (ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України).

“Чоловік не вніс до щорічної декларації за 2020 рік майна на суму понад 1,5 мільйони гривень. Посадовець «забув» про наявність у нього грошових коштів на банківському рахунку, корпоративних прав на частку в статутному капіталі юридичної особи та автомобільний напівпричіп”, – зазначають у прокуратурі області.

Санкція ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України, додають у прокуратурі, передбачає покарання у виді штрафу від 51 до 68 тисяч гривень або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин або обмеження волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

“Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, – йдеться у повідомленні Хмельницької обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне