На Хмельниччині судитимуть директора підприємства, який заволодів третиною мільйона гривень, виділеними з бюджету на ремонт дороги

Прокуратура Хмельниччини домоглась стягнення із замовника будівництва майже 700 тис грн пайового внеску
Фото: verge.zp.ua
Органами прокуратури області спільно з іншими правоохоронцями продовжується активна робота з виявлення порушень у сфері бюджетних відносин.
 
В межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що директор одного із товариств заволодів бюджетними коштами, призначеними на ремонт дороги.
 
Так, у листопаді 2016 року між Летичівською селищною радою та керівником товариства укладено договір про проведення капітального ремонту вулиці у с. Грушківці Летичівського району. Згідно домовленостей вартість ремонтних робіт, визначених кошторисною документацією, склала 497 тис грн.
 
Виявилось, що взяті на себе зобов’язання підрядник у повному обсязі не виконав, а частиною отриманих від замовника бюджетних коштів заволодів.
 
Так, до довідки про вартість виконання будівельних робіт директор товариства вніс відомості, що частково не відповідають дійсності, внаслідок чого завищив їх вартість на суму майже 350 тис грн, якими заволодів.
 
За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне