На Хмельниччині судитимуть головного бухгалтера комунального підприємства за фактом відмивання грошей

0
Фото: zib.com.ua
Продовжується розслідування фактів привласнення коштів службовими особами одного із комунальних підприємств Хмельницької міської ради.
 
Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, в травні цього року скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України відносно колишнього головного бухгалтера комунального підприємства міста за фактом привласнення коштів територіальної громади в особливо великих розмірах.
 
В подальшому, слідством досліджено дії фігуранта справи щодо можливих фактів приховування та маскування вказаних коштів незаконного походження, з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
Зокрема, встановлено, що колишній головний бухгалтер підприємства з листопада 2016 року по жовтень 2018 року, маючи намір приховати походження одержаних незаконним шляхом коштів, переводив їх у готівку. Далі перераховував на власні банківські рахунки та рахунки інших фізичних осіб, а також сплачував різні платежі.
 
Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, в результаті таких фінансових операцій та дій з коштами, одержаними злочинним шляхом, легалізовано незаконних доходів на суму 1,5 млн гривень.
 
За результатами розслідування зібрано достатньо доказів вчинення колишнім посадовцем комунального підприємства кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.
 
Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
На сьогодні досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково: санкція частини 1 статті 209 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією майна.
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне