На Хмельниччині судитимуть жінку, яка шляхом обману протиправно заволоділа державними землями

Фото: www.aif.ua

За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури слідчим відділом Волочиського відділення Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області проведено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірної безоплатної приватизації земель державної власності.

Так, Конституцією України та Земельним кодексом України кожному громадянину гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки у визначених законом розмірах.

Зокрема, для ведення особистого селянського господарства безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.

«Городоцькою місцевою прокуратурою, за результатами вивчення стану законності у цій сфері, виявлено випадки зловживання окремими громадянами своїм конституційним правом», – повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк.

Встановлено, що мешканка Волочиського району, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, повторно безоплатно набула у власність для ведення особистого селянського господарства ще дві земельні ділянки загальною площею 3,5 га та вартістю близько 176 тис грн.

При цьому, з корисливих мотивів, до відповідних заяв, поданих до Головного управління Держгеокадастру в області та селищної ради, вона вносила неправдиві відомості щодо наявності права на безоплатну приватизацію землі.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.190 КК України (шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому, та вчинене повторно).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нагадаємо, що в Кам’янці-Подільському поліцейські затримали групу вимагачів з Чернівців.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне