На Хмельниччині упродовж минулих вихідних поліцейські склали 78 адмінпротоколів на порушників карантину вихідного дня

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Загалом на території Хмельниччини щодня працює близько 30 рейдових груп, які перевіряють дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень. До складу таких груп поряд з працівниками поліції входять працівники держпродспоживслужби, санепідемстанції тощо.

Нагадаємо, що 22 липня Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Останні зміни до тексту постанови були внесені 11 листопада — вони стосуються карантину вихідного дня. Ця постанова діє на території всієї країни і відповідальність за її виконання покладена на правоохоронні органи. 

https://hm.npu.gov.ua/

Відтак, щодня на території області працює близько 30 рейдових груп, які перевіряють дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання. Так, упродовж минулих вихідних поліцейські склали 78 адмінпротоколів за ст. 44-3 КУпАП на порушників карантинних обмежень.

Оскільки карантин вихідного дня триватиме до кінця листопада, правоохоронці проводять активну роз’яснювальну роботу з представниками торговельних центрів, ринків та магазинів.

— Усі ми добре розуміємо, що у сфері торгівлі на Хмельниччині працює дуже багато людей. У нас функціонує чимало ринків. Але є Постанова Уряду, яку всі мають виконувати, — говорить Тарас Гуменюк, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області. — Тому ми намагаємось знайти компроміс, наприклад, шляхом перенесення санітарних днів на вихідні.

Зазначимо, що під час карантину вихідного дня згідно Постанови дозволяється робота торговельних площ, не менше 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне