На Хмельниччині в майстерні по виготовленні виробів з бетону виявлено нелегальних працівників

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Інспекторами Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено інспекційне відвідування фізичної особи підприємця, що здійснює діяльність пов’язану з виготовленням виробів з бетону.

В ході інспекційного відвідування інспекторами встановлено факт порушення трудового законодавства стосовно 3 працівників в частині оформлення трудових відносин. А саме: трудові договори у письмовій формі між працівниками та фізичною особою підприємцем не укладено, до початку допуску працівника до роботи своєчасно не подано відповідного повідомлення прийняття на роботу до органів ДПС, згідно вимог Постанови Кабінету Міністрів України.

За результатами інспекційного відвідування фізичній особі підприємцю внесено припис про усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. У разі невиконання вимог припису, щодо укладення трудових відносин з працівниками, фізичній особі підприємцю за кожного неоформленого працівника загрожують штрафні санкції. За допуск одного працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин передбачено штрафні санкції у розмірі 10 мінімальних заробітних плат.

Нагадуємо, що триває інспекційна кампанія щодо виявлення незадекларованої праці на території Хмельницької області, а також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із суб’єктами господарювання всіх форм власності щодо недопущення до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне