На Хмельниччині в рамках профілактичної операції «Мак» виявлено 71 незаконний посів нарковмісних рослин

Фото: hm.npu.gov.ua

На території Хмельницької області триває загальнодержавна операція під умовною назвою «Мак». В її рамках проводяться комплексні оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. 

Від початку спецоперації “Мак” оперативники управління протидії наркозлочинності спільно з колегами з інших підрозділів поліції Хмельниччини за допомогою сучасних технічних засобів відеоспостереження виявили 71 факт незаконних посівів нарковмісних рослин, за кожним з яких за незаконне вирощування нарковмісних рослин відкрите кримінальне провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування повідомлено про підозру по 26 кримінальним провадженням.

Загальна кількість виявлених нарковмісних рослин становить понад 8 тисяч рослини маку та близько 2 тисяч рослин коноплі. 

До адміністративної відповідальності притягнуто 12 осіб:

За ст.106-2 КУпАП (незаконний посів снотворного маку чи конопель у невеликій кількості) складено 8 протоколи.

За ст.106-1 КУпАП (невжиття заходів щодо знищення нарковмісних рослин) складено 3 протоколи  Сума накладених штрафів за адміністративні правопорушення складає 510 гривень. Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства.

Сектор комунікації за інформацією УПН ГУНП  Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне