На Хмельниччині відбулось урочисте відкриття фестивалю професій “Твій старт в успішне життя”

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

На Хмельниччині відбулось урочисте відкриття фестивалю професій “Твій старт в успішне життя” в рамках соціального, професійно-орієнтованого проекту “Моя професія – мій успіх – моє майбутнє”. До заходу долучився заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, голова обласної ради Віолета Лабазюк та представники Департаменту освіти та науки ОДА.

Захід відбувся у стінах Вищого професійного училища №25. За словами директора ВПУ Олени Загіки, метою фестивалю є популяризація професійної (професійно-технічної) освіти, робітничих професій, підвищення їх престижності у професійній діяльності, демонстрація переваг навчання у закладах профтехосвіти, можливостей побудови успішної професійної кар’єри випускників та проведення профорієнтаційної роботи серед учнів закладів загальної середньої освіти та дорослого населення.

Вітаючи присутніх на заході, Володимир Юр’єв подякував організаторам за якісний підхід до популяризації професійно-технічної освіти серед молоді. За його словами, практичні професії є безпосередньою складовою промисловості, економіки, сфери послуг, без належного забезпечення цих сфер кваліфікованими працівниками з якісними технічними знаннями, не досягти соціально-економічного процвітання держави.

https://www.adm-km.gov.ua/

“З впевненістю можу сказати, що володарі робітничих професій будуть творити майбутнє держави. І ми маємо докласти максимум зусиль, аби наші діти розуміли важливість цих професій. Мусимо створити належні умови для комфортного їх навчання та подальшої праці на благо країни, тим самим запобігти відтоку робітничих кадрів за кордон,” – наголосив Володимир Васильович.

В ході екскурсії учасникам заходу були продемонстровані навчально-методичні ресурси, завдяки яким вихованці закладу мають змогу навчатися будувати успішну професійну кар’єру, тісно поєднуючи теоретичні знання з безпосередньою практикою у власних лабораторіях та майстернях.

https://www.adm-km.gov.ua/

Нагадаємо, що сьогодні на теренах області працює 26 державних закладів технічної освіти. Ознайомитись детальніше про їх діяльність та взяти участь у фестивалі професій можна з 02 по 12 березня 2021 року на базі навчально-практичних центрів (за галузевим спрямуванням), що діють у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини. Онлайн-трансляція проведення фестивалю професій буде здійснюватися у соціальній мережі «Фейсбук» – спільноті «Профтехосвіта Хмельниччини».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне