На Хмельниччині відкрили новий спорткомплекс вартістю 14 млн.грн.

Фото: www.adm-km.gov.ua

31 січня в Сатанівській ОТГ стало справжнім святом спорту. Відбулося довгоочікуване відкриття нового спортивного комплексу. Це дійсно знакова для громади подія, адже такого рівня спортивний об’єкт тут з’явився вперше. З нагоди цієї події на урочисте відкриття завітали голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, депутати обласної ради, представники районної влади, мешканці громади. Вітав гостей голова Сатанівської ОТГ Альберт Собков.

www.adm-km.gov.ua

Роботи із спорудження спортивного комплексу на території школи в смт.Сатанів розпочалися три роки тому, а вартувало будівництво понад 14 млн.грн. Фінансування здійснювалося за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, обласного та місцевого бюджетів.

Вадим Лозовий щиро привітав мешканців громади із такою важливою подією.

“Відкриття цього спорткомплексу в черговий раз яскраво демонструє нам усім реальні результати реформи децентралізації, яка впроваджується Президентом України та Урядом. А ще – небачені досі можливості, які завдяки їй отримали громади. Ще років 5 тому ніхто б не міг подумати, що за рахунок місцевого бюджету можна буде співфінансувати такий масштабний для селища проект. А зараз це реальність. – зазначив Вадим Миколайович. – Сьогодні Сатанівська громада потужна, вона розвивається. Завдяки фінансовій децентралізації громада має можливість наповнювати свій бюджет та ефективно використовувати кошти саме там, де вони потрібні. Впевнений, що цей спорткомплекс – далеко не останній об’єкт, на відкритті якого ми тут побуваємо. Громада має чудові перспективи для подальшого свого розвитку, появи нових підприємств, створення нових робочих місць, які знову ж таки приноситимуть додаткові надходження до її бюджету. І це правильно, адже саме так і працює реформа децентралізації.”

www.adm-km.gov.ua

Після перерізання символічної стрічки гості свята оглянули приміщення новозбудованого комплексу, поспілкувалися з працівниками закладу. А юні таланти Сатанівської ОТГ влаштували для них справжнє танцювально-спортивне свято.

Не обійшлося тут і без ще одного чудового подарунка. Відтепер учні з віддалених сіл, що навчаються у місцевій опорній школі, матимуть новенького шкільного автобуса, завдяки якому зможуть швидше та комфортніше добиратися не лише на навчання, а й на спортивні заняття в щойно відкритому спортзалі.

Як це – займатися спортом у цьому залі – діти з’ясували вже після завершення урочистої частини. Вони змогли в повній мірі оцінити можливості комплексу та активно випробовували усі спортивні знаряддя.

Довідково. Загальна кошторисна вартість об’єкта 14 млн. 185 тис. грн. З них у 2016 році з місцевого бюджету було освоєно 411 тис.грн., зокрема, сюди включено витрати на проектно-кошторисну документацію та експертизу. У 2017 році освоєно 6 млн 926 тис.грн. з коштів ДФРР, понад 2 млн.грн. з бюджету громади та 800,0 тис.грн. з обласного бюджету. На завершальному етапі у 2018 році за рахунок коштів Фонду освоєно 2,7 млн .грн. та ще понад 1 мільйон з місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне