На Хмельниччині відкрили першу амбулаторію, збудовану в рамках програми “Доступна медицина”

Фото: www.adm-km.gov.ua

В Пільному Олексинці, що на Городоччині, відбулася знакова і дуже очікувана подія: тут відчинила двері для відвідувачів перша в області амбулаторія загальної практики сімейної медицини, збудована в рамках реалізації державної програми “Доступна медицина”. Розділити радість з місцевими мешканцями завітали і обласні очільники, представники районної влади, ОТГ.

www.adm-km.gov.ua

Будівництво цього об’єкту розпочалося трохи менше року тому. Амбулаторія ця стала однією із 27, які розпочали споруджувати в області з метою покращення якості надання медичних послуг сільському населенню.  Реалізується цей проект за кошти державного бюджету за співфінансування місцевих бюджетів, а замовником будівництва виступило ДП “Служба єдиного замовника”. Загальна вартість його склала 8,7 млн. грн.

Заклад не лише повністю укомплектовано необхідним обладнанням згідно табеля оснащення, тут також  забезпечено доступ до високошвидкісного інтернету для надання телемедичних послуг. У наявності меблі, медична апаратура, комп’ютерна техніка та все необхідне для роботи сімейного лікаря, у тому числі й автомобіль, на якому сімейний лікар зможе здійснювати виїзди в інші населені пункти, мешканців яких обслуговуватиме Пільноолексинецька амбулаторія. Окрім того, тут передбачене окреме житло для сімейного лікаря.

www.adm-km.gov.ua

Як зазначив т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, вітаючи жителів із цією подією, цей проект яскраво демонструє, що держава піклується про здоров’я мешканців сільської місцевості. Він додав, що ці 27 нових амбулаторій споруджувалися там, де їх  не було взагалі, або там, де приміщення існуючих не відповідали вимогам. Для 28  амбулаторій, що розміщені у будівлях, що відповідають нормам, передбачено дооснащення новим обладнанням, комп’ютерною технікою та транспортом.

“Ми поставили перед собою досить амбітну задачу – завершити будівництво нових амбулаторій до початку наступного року та закупити обладнання для існуючих. Маю надію, що ми зможемо втілити цей задум в життя, адже дозволить значно покращити якість медичного обслуговування жителів сільської місцевості, “- зауважив Володимир Ілліч.

Посадовець висловив вдячність будівельникам, які в заплановані строки завершили будівництво об’єкту, а також побажав усім міцного здоров’я та сил. А ще – аби до лікаря доводилося звертатися тільки з питань профілактики.

www.adm-km.gov.ua

Після символічної церемонії перерізання стрічки усі охочі мали можливість оглянути новеньку амбулаторію, поспілкуватися з медперсоналом та сімейною лікаркою, яка відтепер тут працюватиме.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне