На Хмельниччині відкрили ще одну амбулаторію, збудовану за програмою “Доступна медицина”

Фото: www.adm-km.gov.ua

Відтепер мешканці Новокостянтинова, що на Летичівщині, мають сучасну амбулаторію, обладнану усім необхідним. І найголовніше, тут працює молода, енергійна і кваліфікована лікарка, якій люди без вагань довірили своє здоров’я, адже з нею укладено вже понад 2000 декларацій.

www.adm-km.gov.ua

Сьогодні урочисто відкрили другу в області амбулаторію, що збудована за програмою “Доступна медицина”. Нагадаємо, що всього їх заплановано відкрити 27. Загальна вартість проекту 8003965 грн, на сьогоднішній день освоєно 5858343 грн, з них: 5057956 – субвенція з державного бюджету та 800387 – місцевий бюджет (Летичівська ОТГ). Вітали мешканців села із цією важливою подією представники облдержадміністрації, депутати обласної ради, керівництво району та Летичівської ОТГ, та багато інших гостей.

 Як зауважила Світлана Павлишина, заступник голови облдержадміністрації, це дійсно знакова подія, адже навряд чи хто з жителів села зможе згадати, коли востаннє за кілька останніх десятиліть тут відкривали такий об’єкт. Вона висловила щиру подяку усім, хто доклав свою працю до будівництва та облаштування цього медичного закладу: “Амбулаторія відкривається однією із перших в області, і є результатом спільних зусиль. Це яскраве свідчення того, що тут в процесі роботи один одному підставляли тільки дружнє плече!”

www.adm-km.gov.ua

Заступниця побажала усім здоров’я та висловила сподівання, що мешканці навколишніх сіл відчують позитивні зміни в медичному обслуговування, адже саме для цього і була розпочата програма “Доступна медицина”: аби наблизити до сільського жителя якісні медичні послуги сучасного рівня.

Новокостянтинівська амбулаторія буде обслуговувати 10 населених пунктів: с.Новокостянтинів, с.Свічна, с.Антонівка, с.Кудинка, с.Ріжни, с.Копитенці, с.Попівці, ФП с.Суслівці, с.Чапля, с.Юрченки. Населення становить 2453 чоловік, з них 278 дітей від 0-14 років; 47 чоловік 15 – 17 років; 16 дітей до 1 року життя.

www.adm-km.gov.ua

Окрім того, що для амбулаторії закуплено все необхідне згідно табеля оснащення, тут також прокладено оптоволокно, що забезпечить якісне інтернет-з’єднання. І це дуже важливо, адже як запевняє директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Яків Цуглевич, уже невдовзі заклад отримає і телемедичне обладнання, яке дозволить в режимі онлайн проводити медичні консультації з вузькими спеціалістами не лише районного та обласного рівня, а й лікарями з провідних медичних закладів країни.

www.adm-km.gov.ua

Лікарка в приміщенні амбулаторії планує не лише працювати, а й жити, адже частина його призначена саме для житла лікаря. Також для амбулаторії придбано автомобіль, що повністю відповідає критеріям Міністерства охорони здоров’я щодо транспортних засобів для сільської медицини. Він сертифікований на відповідність вимогам активної, пасивної безпеки та захисту довкілля згідно з міжнародними технічними регламентами. Вартість автівки складає 578282 грн.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне