На Хмельниччині військовим мобільних вогневих груп ППО передали 35 позашляховиків

Фото: ОВА

Війська рф не припиняють атакувати Хмельниччину ударними дронами. До відбиття повітряних нападів ППО залучає винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

«Велике ППО має захищати стратегічні об’єкти держави, має захищати Україну від появи російської авіації в українському небі і робити роль на верхньому ешелоні, на більших відстанях. Мобільні вогневі групи – це той вимушений крок, на який змушено було піти військове керівництво держави для того, щоб захистити вже на місцях, локально, самі об’єкти інфраструктури та інші державні та стратегічні військові об’єкти, куди потенційно може цілитись ворог» – розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Для успішного виконання, поставлених перед такими групами задач, необхідні прохідні авто та обладнання. Учора, 13 листопада, у Хмельницькій ОВА передали військовим 35 позашляховиків.

«Цьогоріч питання захисту неба є одним із найбільш пріоритетних завдань, адже важливо забезпечити для наших жителів безпеку, тепло та електроенергію, що в минулому році так нещадно руйнували рашисти. Тому завдяки тісній співпраці обласної військової адміністрації з місцевим самоврядуванням, благодійними організаціями, бізнесменами та волонтерами вдалося зібрати значну кількість автівок підвищеної прохідності. Окрім того, у комплекті до авто додається необхідне обладнання: прожектори, тепловізори, лазерні вказівники, планшети тощо.

Дякую усім, хто з першого дня повномасштабної війни підтримує Україну, наших захисників та захисниць. Спільними зусиллями до перемоги! Слава Україні!» – зазначив заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне