На Хмельниччині вода ледь не забрала життя двох людей

Фото: https://km.dsns.gov.ua/

18 липня рятувальники Хмельниччини врятувати життя двох громадян, які за різних обставин потрапляли у небезпечні для життя ситуації під час відпочинку на воді.

Отож, про перший випадок, який трапився на річці Збруч в смт Сатанів. У вільний від роботи час, сержант служби цивільного захисту Володимир Синявський врятував 48-річного чоловіка, який ледь не потонув. Ситуація була неординарною. Як з’ясувалося, чоловіка оглядали медики, з незрозумілих причин він почав агресивно поводитися, після чого кинувся у воду та почав тонути. Саме в цей час неподалік проходив водій 38 Державної пожежно-рятувальної частини смт Сатанів, який одразу кинувся на допомогу. На щастя, йому вдалося витягнути чоловіка на берег та передати медикам для надання кваліфікованої допомоги.

Цей випадок вкотре доводить, що працівники Служби порятунку на варті безпеки громадян не лише на бойовому чергуванні, але й під час власного відпочинку.

Наступний випадок трапився на березі р. Ікопоть, що у Старокостянтинові. О 17:20 до Служби порятунку подзвонили очевидці та повідомили, що чоловік пішов купатися та пропав з поля зору.

Негайно на місце події направилася чергова варта надзвичайників. На місці виклику з’ясувалося, що зайшовши у воду 49-річного постраждалого «спіймала судома» та він почав тонути. Коли до нього дісталися рятувальники, чоловік перебував на відстані близько 3 метрів від берега та вже ледь тримався на поверхні. Постраждалого негайно передали медикам для подальшого обстеження, наразі його життю нічого не загрожує.

Хто зна, як все могло скінчитись для любителів зануритись у прохолодну воду, якби саме в той час і саме у тому місці не виявилось поряд небайдужих громадян та нашого героя-рятувальника.

Служба порятунку вкотре звертається до громадян! У більшості випадків люди гинуть на воді через власну необережність, тож, вирушаючи до водойм, будьте вкрай обачні та відповідальні!

Якщо ви стали свідком того, як тоне людина — одразу телефонуйте за номером 101!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне