На Хмельниччині волонтери зібрали майже півмільйона гривень у рамках проєкту “2024 рік — рік перемоги”

Фото: Леся Стебло

Упродовж півтора місяця представники громадської організації “Захист — об’єднання волонтерів” проводять акцію “2024 рік — рік перемоги”. У рамках проєкту люди роблять донат для збору військовим, за що отримують патріотичний календар. Завдяки цьому зібрали майже півмільйона гривень.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла виконавча директорка ГО “Захист — об’єднання волонтерів” Леся Стебло.

За її словами, для реалізації проєкту надрукували 13 тисяч календарів. Для цього підприємці вклали власні гроші, а саме: сто тисяч гривень. Суть акції — зробити донат фіксованої суми й отримати той чи той календар. У волонтерів є ціль зібрати 900 тисяч гривень, щоб придбати для підрозділів, де служать військові з Хмельниччини, FPV-дрони.

“Собівартість настінного календаря — 6,50 гривень, перекидного — 16,50. Встановлена їхня вартість 50 і 100 гривень відповідно. Визначено такі цифри, щоб масштабувати вклад у дев’ять разів. Цей проєкт про те, що зі світу по нитці маємо не голому, а одягненому захиснику не тільки на сорочку, але й на потужний захист — зброю, яка буде ліквідовувати ворога”, — пояснила Леся Стебло.

Виконавча директорка громадської організації каже, наразі залишилась приблизно половина календарів від загальної кількості виготовлених.

“До акції долучились більше як 75 навчальних закладів, лікарні, комунальні установи соціальної сфери не лише Хмельницької громади, але й області. Наприклад, один з хмельницьких ліцеїв купив календарів на 40 тисяч гривень, а заклад соціальної сфери — 30 тисяч”, — зазначила Леся Стебло.

З її слів, таку акцію проводять вдруге. Під час першої вдалось зібрати більше як 300 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне