На Хмельниччині виявлено 75 неоформлених найманих осіб

Фото: https://acc.cv.ua/
 
За результатами спільної інспекційної кампанії Головного управління Державної податкової служби та Управління Держпраці у Хмельницькій області щодо виявлення незадекларованих працівників, яка розпочалася з 1 липня 2021 року, підбито перші підсумки: за вказаний період у 37 суб’єктів господарювання виявлено 75 неоформлених працівників.
 
В цілому узгоджені спільні заходи з легалізації праці спрямовані на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.
 
Проводиться ця робота за двома напрямками. По-перше, це широка інформаційна кампанія з роз’яснення переваг офіційного працевлаштування та ризиків використання незадекларованої праці А також проведення моніторингу та фактичних відпрацювань роботодавців, які мають найвищий ризик використання найманих працівників.
 
Саме тому під час проведення спільних заходів у поле зору ДПС та Держпраці потрапляють роботодавці, які продовжують ухилятись від декларування праці найманих працівників та відповідно мають найвищий ризик використання нелегальної трудової зайнятості. На теренах області – це сфера торгівлі, швейної та переробної промисловості, громадське харчування, будівництво та сільське господарство.
 
Варто зазначити, що з початку нинішнього року спільними заходами Головного управління ДПС у Хмельницькій області та Управління Держпраці в області виявлено майже півтисячі офіційно незареєстрованих осіб, які працювали у 95 роботодавців, що не відзначалися сумлінням та доброчесністю.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне