На Хмельниччині викрили офіцера, котрий надав доступ до інформації, що становить державну таємницю, комерсантам

Фото: https://ngp-ua.info/

Служба безпеки України викрила заступника командира однієї з військових частин на розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю. Інформує НГП.

Кіберфахівці СБУ під час планової перевірки встановили, що  посадовець діяв всупереч встановленому порядку надання доступу до інформації із обмеженим доступом.

За даними слідства, військова частина, в якій служив офіцер, уклала угоду з приватною структурою. Її предметом було встановлення і обслуговування охоронної системи, яка включає, у тому числі, і відеонагляд.

Такі роботи на військових об’єктах можуть виконувати тільки фахівці, яким надано доступ до роботи з інформацією, що становить державну таємницю. На момент прибуття працівників компанії для виконання комплексу робіт з перевірки технічного стану автоматизованої системи охорони на територію військової частини, у них не було такого допуску та припису на виконання завдань.

У цей час підприємство вже було позбавлене допуску до роботи з інформацією, що становить державну таємницю.

Неналежно виконуючи службові обов’язки, військовий не діяв згідно встановленого порядку надання доступу до інформації із обмеженим доступом та допустив комерсантів до робіт. Проте, співробітники СБ України оперативно спрацювали і попередили розголошення даних.

За матеріалами СБУ Славутський міськрайонний суд Хмельницької області ексзаступника командира визнав винним  у вчинені правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 328 (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю) Кримінального кодексу України.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне