На Хмельниччині викритому на хабарі фіскалу оголошено про підозру

1
Фото: Управління захисту економіки в Хмельницькій області

Сума одержаної неправомірної вигоди складає 15 тисяч гривень. Сьогодні підозрюваному суд буде обирати запобіжний захід. Про це інформує прес-служба Управління захисту економіки в Хмельницькій області. 

Оперативники за участі слідчих територіального управління ДБР, за процесуального керівництва ГПУ, задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним ревізором-інспектором Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

2

Управління захисту економіки в Хмельницькій області

У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що посадовець вимагав неправомірну вигоду від підприємця за не накладення на нього штрафних санкцій та не притягнення до відповідальності за порушення вимог трудового законодавства.  Зокрема використання праці неоформлених працівників. При цьому слід зазначити, що за кожного неоформленого працівника на роботодавця законодавцем передбачено накладення штрафу в сумі понад 125 тисяч гривень.

Фігуранта затримали в суботу, 18 травня, під час одержання неправомірної вигоди в сумі 15 тисяч гривень.

3

Управління захисту економіки в Хмельницькій області

Працівника Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Це одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та затримання проводилась за участі працівників Управління служби безпеки України в Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне