На Хмельниччині вирішили ввести мораторій на російськомовний контент та демонтувати пам’ятник Миколі Островському

Фото: Суспільне

25 питань порядку денного 58 присутніх депутатів із 64-х 8-го скликання Хмельницької обласної ради розглянули на пленарному засіданні 11-ї сесії трохи більше, ніж за годину, інформує Суспільне.

Зокрема, ввели мораторій на використання російськомовного культурного контенту, демонтувати пам’ятник Миколі Островському в Шепетівці, призначити у п’яти комунальних закладах директорів, а мисливські угіддя залишити в обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

Питання демонтажу пам’ятника Миколі Островському в Шепетівці викликав у частини депутатів схвалення та вимогу демонтувати пам’ятник негайно та виставити його на аукціон.

«Коли не давали демонтувати пам’ятник в місті Хмельницькому, його вкрали, а він був бронзовий, і його продали», – каже депутатка Хмельницької обласної ради, фракція «Команда Симчишина» Галина Мельник.

За словами директорки департаменту інформаційної діяльності Хмельницької обласної військової адміністрації Інни Михайлової, пам’ятник Островському занесений до державного реєстру пам’яток, і потрібно чекати дозволу з міністерства на його демонтаж.

Та 57 депутатів проголосували за демонтаж протягом двох тижнів. Голова обласної ради Віолета Лабазюк подала на ухвалення депутатів додаткове питання про запровадження мораторію на використання на території Хмельниччини російськомовного культурного контенту. За нього депутати проголосували одностайно.

«Десь ідуть випускні ранки, наскільки це можливо в сьогоднішніх умовах війни, і на випускних використовують російські пісні для наших дітей, це неправильно. В нас є державна українська мова, в нас є багато гарних українських пісень», – говорить голова Хмельницької обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне