На Хмельниччині вже 32 парафії перейшли з РПЦ до ПЦУ

11
Фото: з Facebook Антонія Махоти

12 лютого, митрополит Антоній Махота на своїй сторінці у Facebook повідомив про перехід ще однієї парафії до Православної церкви України.

“Релігійна громада села Гвардійське, парафія на честь Успіння Пресвятої Богородиці, на загальних зборах одноголосно вирішила вийти із підпорядкування московського патріархату та приєднатися до Православної Церкви України ( 375 чоловік проголосувало “за”). Місцевий священик збори проігнорував, чим засвідчив небажання бути зі своїм приходом. Також на зборах було проінформовано про результати збирання підписів вірян сіл Гвардійське та Нафтулівка. Згідно зібраних підписів, за перехід від УПЦ МП до ПЦУ 817 вірян , проти – 13, утрималось – 4. Вітаємо громаду з прийняттям важливого рішення” – написав владика Антоній.

Слід зазначити, що вже 32 парафії на Хмельниччині виявили бажання перейти до Православної церкви України.

Нагадаємо, що у Дунаєвецькому районі прихожани УПЦ МП перейшли до ПЦУ. У селі Сивороги Дунаєвецького району парафія на честь Різдва Пресвятої Богородиці (без священника) перейшла з УПЦ МП до ПЦУ. Подія сталась 6 лютого. Про це на своїй сторінці у Facebook  повідомив митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота. Відтак, парафія Різдва Пресвятої Богородиці стала 29-ою, яка перейшла до Православної церкви України.

Також на Хмельниччині до ПЦУ перейшов перший монастир Московського патріархату. Про перехід до помісної церкви повідомила громада селища Сатанів. Їхня релігійна діяльність проходить у древньому Свято-Троїцькому монастирі. Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирю на чолі зі священнослужителем (протоієрей Володимир Наглій) згідно проведених зборів та поданного прохання 15/01/2019 року Божого ввійшла до юридикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас! – пише митрополит.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне