На Хмельниччині взяли під варту чоловіків, які вчинили розбійний напад і до смерті побили пенсіонера

Фото: https://18000.com.ua/

Події мали місце у Волочиському районі. Упродовж кількох годин після повідомлення про злочин працівники поліції затримали кримінальний дует поблизу залізничного вокзалу у м. Волочиськ. Зловмисники збирались покинути межі області. Наразі їм вже оголосили про підозру і взяли під варту. Їм може загрожувати позбавлення волі терміном до 15 років з конфіскацією майна.

Вранці 13 жовтня на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку по вулиці Грушевського у селі Гарнишівка виявили тіло господаря з численними тілесними ушкодженнями. 

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Волочиського відділення поліції, експерти та фахівці Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області.

Опитавши місцевих жителів та провівши ряд оперативно-розшукових заходів, працівники поліції вже за кілька годин затримали зловмисників поблизу Волочиського залізничного вокзалу. Вони вже збирались покинути межі області.

Підозрюваними виявились двоє чоловіків — 30-річний місцевий житель, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, а також 37-річний уродженець Криму без постійного місця проживання. До речі, останній також неодноразово був засуджений за майнові злочини і тільки у лютому цього року вийшов із місць позбавлення волі.

Як з’ясували правоохоронці, затримані тимчасово проживали на тій же вулиці, що і потерпілий. Увечері 12 жовтня вони вживали спиртне, а потім вирішили навідатись до 64-річного сусіда. Зловмисники знали, що він нещодавно отримав гроші за оренду землі.

Спочатку вони повечеряли разом з господарем, а потім почали вимагати гроші. Коли той відмовив, зловмисники накинулись на потерпілого і сильно побили, а потім накрили ковдрою і залишили помирати. Забрали з будинку 260 гривень, які знайшли, продукти харчування, вудки і навіть взуття, після чого поспішно покинули місце події. Виявила тіло потерпілого вранці наступного дня його дружина, котра якраз повернулась від дочки. 

Під час затримання у зловмисників вилучили більшість викрадених речей. Наразі слідчі вже оголосили їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 4 ст. 187 (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На період досудового розслідування суд взяв чоловіків під варту без можливості внесення застави. Наразі досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне