На Хмельниччині з 24 лютого в чотири рази збільшилася кількість охочих отримати дозвіл на зброю

Фото: Суспільне Хмельницький

На Хмельниччині з початку року було отримано 2544 дозволи на придбання нарізної зброї.

Після широкомасштабного Російського вторгнення збільшилися звернення саме на видачу нарізної вогнепальної зброї, інформує Суспільне.

Після 24 лютого менше купують мисливської зброї, каже продавець-консультант магазину зброї Андрій.

«Купляли карабін на базі АR-15. В той же момент розкупили карабіни на базі АК. До речі, карабіни та набої. До речі, така тенденція, що набоїв під АК поки що нема і мабуть, не планується, тому що заводу немає. Почали менше купляти зброї для полювання. Чому, тому що, сезону нема, зрозуміло, що у воєнний час його ніхто не буде відкривати», – розповідає продавець.

За словами Андрія, розкуповують як травматичну, так і малокаліберну зброю.

Беруть “мілкашки”, тому що дешево, можна постріляти. Беруть зброю травматичну, тому що треба захищатися. Помпові рушниці, для оборони будинку, саме те. Стрільба до 50 метрів, мабуть, те ще краще, чим карабін. Чому, тому що 1 постріл це, фактично, 10-12 дробинок. Рівень володіння нею дозволяє навіть початківцю виконувати свої задачі. Вона проста, вона недорога, вона непримхлива.

Середня ціна помпової рушниці 12 тисяч гривень, каже Андрій. Карабіни коштують від 65 тисяч гривень. Ціна газового балончика – 200 гривень, розповідає Андрій.

«Якщо людина не має дозволу, і їй треба оборонятися, їй 18 років, газовий балон це найкраще що є. Це не дорого, досить ефективно. Зараз є балони, які працюють і проти диких тварин», – пояснює продавець-консультант.

Фото: Суспільне Хмельницький

Після повномасштабного вторгнення люди звертаються за дозволами саме на нарізу вогнепальну зброю, розповідає старший інспектор контролю за обігом зброї Хмельницького обласного управління поліції Олександр Христофор.

На період воєнного стану найчастіше почали звертатися громадяни для отримання нарізної зброї. В цьому році звернулося 564 громадяни, для отримання дозволу на придбання нарізної зброї. В тому році звернулося за аналогічний період 134 громадяни.

За словами Олександра Христофора, загалом з початку року за дозволом на придбання зброї звернулося 2544 людини проти 1344 за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне