На Хмельниччині за добу сталось майже три десятка пожеж

На Хмельниччині за добу сталось майже три десятка пожеж
Фото: km.dsns.gov.ua

6 квітня рятувальники Хмельниччини 28 разів залучались до ліквідації пожеж, повідомляє прес-служба відомства.

Незважаючи на численні застереження рятувальників, подоляни активно випалюють сухостій. Так, лише за добу вогнеборці ліквідували 19 пожеж сухої рослинності загальною площею близько 22 га у Чемеровецькому, Красилівському, Ізяславському, Дунаєвецькому, Шепетівському, Деражнянському, Кам’янець-Подільському, Хмельницькому, Білогірському та Теофіпольскому районах області, а також в обласному центрі та у місті Нетішин.

До прикладу, 6 квітня о 22:55 на пункт зв’язку 36-го державного пожежно-рятувального поста надійшло повідомлення про те, що в с. Гаврилівка, Теофіпольського району виникла пожежа очерету на великій площі.

А ось в Нетішині сухостій займався тричі. Перше повідомлення надійшло о 13:50. Горіло понад 100 кв.м. поблизу вулиці Старонетішинська міста Нетішин. Існувала загроза перекидання вогню на впритул розташований житловий сектор.  Вогнеборцям вдалося запобігти поширенню вогню на житлові будівлі і споруди громадян.

Вже за дві години рятувальники виїхали ліквідувати значно масштабнішу пожежу на відкритій території по вулиці Полянки в районі центру ділових зустрічей. Вогонь поширився на площу близько 1000 кв.м, існувала загроза перекидання вогню на впритул розташовані будівлі. Вогнеборцям вдалося запобігти поширенню вогню на будівлі і споруди  о 15:40 локалізувати  і повністю ліквідувати займання о 16:00.

Вже о 19:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території на вулиці Мічуріна, що в селі Старий Кривин. Вогонь поширився на площу близько 270 кв.м.

Крім того, бійцям ДСНС  довелось приборкувати пожежі господарчих споруд у Дунаєвецькому, Шепетівському, Ізяславському, Волочиському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Теофіпольскому та Ярмолинецькому районах.

Під час ліквідації пожежі у Ярмолинецькому районі. Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Майже о півночі з смт Ярмолинці надійшла інформація про пожежу господарської споруди на вул. Профспілкова у селі Скаржинці.  Вогонь охопив 20 кв.м. будівлі. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем.

Від вогню було врятовано і один житловий будинок у селі Варенка Летичівського району.

В усіх випадках травмованих та постраждалих не було.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне