На Хмельниччині за два місяці сталося шість травмувань на виробництві

Фото: Суспільне Хмельницький

Шість травмувань сталося за два місяці цього літа на виробництвах області. П’ять із них — зі смертельними наслідками. Про це в етері Українського радіо Хмельницький розповів голова Федерації профспілок у Хмельницькій області Олег Сковородніков, котрий виступає за відновлення перевірок в тих галузях, де зафіксовані травмування працівників.

“На жаль, ми маємо тільки за червень і початок липня цього року шість нещасних випадків на виробництві: п’ять із них — зі смертельними наслідками та один груповий нещасний випадок з неповнолітніми”, — каже Олег Сковородніков.

За його словами, фахівці Федерації профспілок беруть участь у розслідуванні причин травмувань та смертей на будівництві. Додає, такі ситуації трапляються тоді, коли не застосовуються або відсутні засоби індивідуального захисту.

“На будівництві — це відсутність або незастосування монтажного поясу. В минулому році, до прикладу, якраз відсутність засобів захисту або їх незастосування стало причиною падіння з висоти і забрало життя чотирьох працівників. Наразі, така дещо лібералізація умов для роботодавців з перших днів широкомасштабного вторгнення, трішки ослабила рівень охорони праці”, — розповідає Олег Сковородніков.

Тому, каже, Федерація профспілок виступає за можливе відновлення перевірок контролюючих органів, особливо в тих галузях, де зафіксовані травмування працівників зі смертельним або важким наслідком.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне