На Хмельниччині за втручання прокуратури професійно-технічному навчальному закладу повернуто 85 га землі вартістю більше 2,5 млн грн

Фото: суд
Органи прокуратури Хмельницької області проводять активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 
Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування професійного аграрного ліцею.
 
Встановлено, що між навчальним закладом та товариством укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання  передано земельну ділянку площею 85 га та вартістю більше 2,5 млн грн, розташовану на території Ізяславського району.
 
Під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі, призначеної для дослідницьких та навчальних цілей.
 
В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 
Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, професійно-технічний навчальний заклад не мав.
 
Діючи на захист інтересів держави, з метою досудового врегулювання спору, прокуратура звернулась до навчального закладу та Міністерства освіти і науки України з листом про усунення порушень вимог законодавства та розірвання зазначеного договору.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, за результатами вказаного реагування спірний договір достроково розірвано, а ділянку вартістю понад 2,5 млн грн повернуто законному користувачу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне