На Хмельниччині запрацювали камери автоматичної фіксації порушень ПДР

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

З 03 листопада на автомобільних дорогах Хмельницького вперше запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі. Про це повідомляє патрульна поліція Хмельницької області.

Поки в м. Хмельницький встановлено 3 прилади контролю “КАСКАД”:

  • Вінницьке шосе, 8/1 напрямок спрямування приладу вул. Молдавська
  • вул. Кам’янецька, 132 напрямок спрямування приладу вул. Житецького
  • просп. Миру, 65 напрямок спрямування приладу Старокостянтинівське шосе

“Відсьогодні автоматично фіксуватимуть правопорушення 236 приладів! Керуйте відповідально!”

Система на цей час фіксує такі порушення Правил дорожнього руху, як перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів та порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів. 

Відповідно до вимог Правил дорожнього руху у населених пунктах дозволена швидкість руху не більше 50 км/год, а в місцях де створені дорожні умови, що дають можливість рухатися з більш високою швидкістю, дозволена швидкість руху, за рішенням власників доріг за погодженням з Національною поліцією, може бути збільшена. На автомобільних дорогах за межами населених пунктів дозволена швидкість руху транспортних засобів – не більше 90 км/год, на автомобільних дорогах з розділювальною смугою – не більше 110 км/год, на автомагістралях – не більше 130 км/год.

Під час винесення постанови за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів на 20 км/год, що фіксується в автоматичному режимі, враховується допустима похибки, яка  закладена у приладі контролю, але не більше ніж ±3 км/год.

Наприклад, у місті Хмельницькому рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год. Під час проведення вимірювання ураховується максимальна похибка приладів контролю, які наразі функціонують у місті, що становить ±2 км/год. Отже, у разі фіксації комплексом автоматичної фіксації швидкості руху транспортного засобу понад 72  км/год (50+20+2), тобто якщо показник швидкості руху транспортного засобу дорівнює 73  км/год та більше, накладатиметься стягнення у вигляді штрафу.

З картою розміщення комплексів ви можете ознайомитись на сайті МВС https://cutt.ly/GWLjHvk

За матеріалами пресслужби МВС України

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне