На Хмельниччині запрацював інноваційний термінал “Нова Пошта”

Фото: www.adm-km.gov.ua

17 травня відбулося офіційне відкриття Хмельницького інноваційного терміналу компанії «Нова Пошта» – ключовий об’єкт інфраструктури вантажоперевезень компанії в Західній Україні.

На урочисте відкриття завітали керівник апарату адміністрації Оксана Самолюк, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук,  міський голова Олександр Симчишин, керівництво компанії, представники бізнесу області та інші поважні гості.

www.adm-km.gov.ua

Вітаючи учасників заходу, керівник апарату адміністрації передала слова вітання від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового та відмітила, що така подія була б неможливою, якби область не мала такого вдалого географічного розташування.

За даними моніторингових досліджень Світового банку, Україна посідає 3 місце серед країн пострадянського простору за логістичним потенціалом, а Хмельниччина згідно цих даних є першою в Україні, тобто  розвиваючи логістику можна досягти відчутного економічного зростання. Тому дуже важливим є зрушення питання відновлення діяльності аеропорту «Хмельницький».

Так, передбачається, що Хмельницький аеропорт буде орієнтований на авіаційні вантажні перевезення та стане першим в Україні авіа транспортно-логістичним вузлом.

«Побудова інфраструктурного об’єкту європейського, а то і світового рівня – важливий знак для інших інвесторів, які розглядають наш регіон як об’єкт для інвестування. Хмельницький інноваційний термінал побудували менше ніж за рік, а це означає, що великі компанії можуть легко знайти спільну мову з представниками влади різних рівнів», – сказала Оксана Миколаївна.

Посадовець запевнила, що обласна влада відкрита до співпраці як з вітчизняними, так і з іноземними інвесторами.

www.adm-km.gov.ua

Розпочалося  будівництво інноваційного терміналу більше року тому. 23 квітня 2018 року був закладений перший камінь у фундаменті логістичного центру.

Сортувальна система Хмельницького інноваційного терміналу призначена для обробки 8,5 тис. посилок за годину. Загальна потужність Хмельницького терміналу становить 18 тис. відправлень за годину. Посилки з сортувальної стрічки завантажимуться безпосередньо в автотранспорт без використання сітчастих контейнерів для укрупнення упаковок, а чіткість технологічного процесу буде гарантувати збереження кожного відправлення.

На Хмельницькому інноваційному терміналі компанія створила 300 робочих місць з умовами праці європейського рівня. Працівники ХІТ сортуватимуть понад 3 млн посилок на місяць, які відправлятимуться у міста Вінницю, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопіль, Рівне та Чернівці.

Новий термінал також позитивно впливатиме на екологію регіону. Завдяки реалізації проекту викиди СО2 в Хмельницькому будуть зменшені на 1200 тон на рік, а ефективність завантаження автомобілів підвищиться на 20%.

Як зазначив співвласник компанії «Нова Пошта» В’ячеслав Климов, термінал в Хмельницькому – це складова стратегії розвитку компанії «Нова Пошта» до 2022 року.

Офіційно відкритий Хмельницький інноваційний термінал є одним з ключових сортувальних центрів серед аналогічних об’єктів в Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі та двох у Києві (Київ-Схід і Київ-Захід). Через ці термінали вже проходять відправлення вагою до 50 кг. В інших регіонах працюватимуть посилочно-вантажні термінали, які будуть обробляти всі посилки».

Генеральним підрядником зі спорудження об’єкта виступила хмельницька компанія ТОВ «Будівельний Альянс Груп», яка працює на будівельному ринку з 2002 року. Термінал побудований з використанням кредитних коштів ЄБРР в сумі 9,5 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне