На Хмельниччині зареєстровано спалах кишкової інфекції: усі хворі відвідували один із закладів громадського харчування

Фото: ілюстративне

Усі хворі – дорослі, мешканці м. Хмельницький. Попередній діагноз – «гострий гастроентероколіт», «харчова токсикоінфекція».

Перший хворий відчув себе зле 24 лютого. Протягом наступних двох діб за медичною допомогою звернулися ще десять осіб. У всіх постраждалих спостерігалися підвищення температури тіла, нудота, багаторазова блювота, багаторазова діарея, повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Зазначені громадяни повідомили, що 23 лютого відвідували один із закладів громадського харчування

Наразі 8 хворих госпіталізовані до Хмельницької інфекційної лікарні, 1 громадянин перебуває в інфекційному відділенні Ізяславської багатопрофільної лікарні. Всі – у стані середньої важкості. Двоє постраждалих від госпіталізації відмовились та перебувають на амбулаторному лікуванні.

26 лютого фахівці Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб розпочали епідеміологічне розслідування спалаху, зокрема, провели бактеріологічне обстеження, відібрали проби харчових продуктів, води та змивів з об’єктів довкілля. У закладі проведена заключна дезинфекція. Також організоване медичне спостереження за контактними у домашніх осередках.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне