На Хмельниччині затримали систематичного хабарника

138
Фото: tsn.ua

Служба безпеки України заявила про затримання начальника одного із відділів Міністерства оборони у Хмельницькій області за системну корупцію.

Як повідомили в СБУ, полковник організував схему отримання «відкатів» від комерсантів за те, щоб штучно не перешкоджати їм поставляти газ для об’єктів Міноборони у Хмельницькому. За неправомірну винагороду він також надавав «гарантії» для перемоги у тендерах на 2020 рік.

У спецслужбі заявили, що чоловік через посередника отримав 80 тис. грн неправомірної вигоди від директора фірми-підрядника.

Крім того, зазначають в СБУ, він вимагав та отримав кошти від місцевого мешканця за допомогу в ухилянні від призову на строкову військову службу. За 40 тис. грн він пообіцяв призовнику «вплинути» на посадовців одного з військкоматів області.

Під час обшуків на роботі і вдома у працівника Міноборони вилучили частину неправомірної вигоди та документацію, яка доводить здійснення оборудки, зазначили в СБУ.

Полковнику оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369−2 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне