На Хмельниччині зусиллями фіскалів залучено до оподаткування понад 1500 громадян

1
Фото: day.kyiv.ua

З початку року у Хмельницькій області завдяки активним заходам регіонального представництва Державної фіскальної служби виявлено 690 громадян. Усі вони не були оформлені згідно вимог законодавства працедавцями. Також за результатами роботи комісій та контрольно-перевірочних заходів з початку року до державної реєстрації залучено 817 фізичних осіб. Про це інформує прес-служба ДФС. 

Як наслідок, фіскалами додатково мобілізовано до бюджету 1,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Понад 100 тисяч гривень військового збору. А також 1,5 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також за результатами контрольно-перевірочної роботи у 34 підприємств, установ, організацій та 15 фізичних осіб – підприємців виявлено виплату заробітної плати та інших доходів з порушенням вимог податкового законодавства. Це призвело до донарахування 13,5 мільйона гривень податків та зборів.

Фахівцями ГУ ДФС в області за результатами проведених перевірок передано інформації про ймовірні порушення при виплаті заробітної плати та використання найманої праці без оформлення трудових відносин по 14 платниках податків до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

«Сьогодні легальна робота і «біла» зарплата у тренді діяльності фіскальної служби Хмельниччини. Зокрема цього року провідними фахівцями Головного управління ДФС в області проведено десятки робочих зустрічей та «круглих столів» з обговорення питань легалізації праці. Зазначені заходи сприяли офіційному оформленню трудових відносин декількох сотень працюючих та наповненню бюджету за рахунок збільшення сплати головного показника оподаткованих доходів – податку на доходи фізичних осіб». – Розповіла заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Також посадовець підкреслила, що офіційне працевлаштування дозволяє отримувати пакет соціальних гарантій та пільг. Зокрема, в отриманні податкової знижки за навчання. Головне ж резюме коментаря зводиться до наступного: виплата офіційної, прозорої зарплати, яка створює надійний фундамент для комфортного розвиту бізнесу і сталі податкові надходження до бюджету територіальної громади. Членами якої є усі її жителі, незалежно від статусу оформлення на роботу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне