На Хмельниччину прибула делегація СКУМО

Фото: www.adm-km.gov.ua

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч з делегацією представників 19 країн на чолі з Дмитром Лєкарцевим, президентом Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій. Гості прибули в Україну для участі у Форумі української молоді діаспори “Хмельниччина 2019”, який проходитиме з 26 по 29 серпня у нашій області. Вітали гостей т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та голова обласної ради Михайло Загородний.

Обласні очільники привітали молодь діаспори на рідній землі та висловили сподівання, що цей візит допоможе їм глибше пізнати Україну, її традиції, культуру та налагодити нові зв’язки.

www.adm-km.gov.ua

Володимир Кальніченко зазначив:

“Ми дуже раді приймати цьогоріч на Хмельниччині українську молодь діаспори. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, адже ви, живучи за кордоном, можете оцінити процеси, що відбуваються в Україні свіжим поглядом і підказати нам нові цікаві ідеї та рішення. Завдяки цьому ми зможемо зробити Україну кращою. Ми відкриті для спілкування і будемо усіляко сприяти, щоб ваше перебування на Хмельниччині було цікавим і корисним і для вас, і для нас. Наша принципова позиція, що влада має чути потреби молодих людей, активно працювати з молоддю, залучати молодих фахівців до управління”.

Дмитро Лєкарцев привітав усіх присутніх з Днем Незалежності та відзначив, що дуже символічним є проведення Форуму саме під час святкування такого величного для кожного українця свята. Він зауважив, що це вже дев’ятий такий захід, і його основна мета – стати платформою для спілкування та налагодження зв’язків між молоддю діаспори та молоддю України. Пан Дмитро подякував очільникам області за теплий прийом і їхнє розуміння того, що майбутнє держави – за молоддю.

“Ми готові поділитися нашим досвідом та надати всі наші можливості для створення атмосфери співпраці, яку буде взаємовигідною і дійсно змінюватиме Україну на краще,” – запевнив Дмитро Лєкарцев.

www.adm-km.gov.ua

Погодився з думкою Дмитра Лєкарцева про важливість проведення таких заходів і Мирослав Хочик, почесний президент СКУМО:

“Раніше такі події організовувалися переважно в тих країнах, де проживають представники діаспори. Але дуже важливим є спілкування молоді діаспори з молоддю України. Саме за посередництва молоді налагоджуються нові зв’язки між українцями всього світу. Ці форуми дозволяють нам зібрати широке коло контактів зі всіма регіонами України”.

Він додав, що діаспора – не лише збереження самобутності, культури й освіти, а й великий потенціал економічної, інвестиційної міжнародної співпраці.

Упевнений, що Форум стане поштовхом для подальшої більш серйозної співпраці, і ми зможемо разом створити велику кількість проектів, які будемо реалізовувати спільно на світовому рівні”, – наголосив Мирослав Хочик.

www.adm-km.gov.ua

На завершення зустрічі сторони обмінялися сувенірами та зробили спільне фото біля Будинку рад. Далі делегація СКУМО візьме участь у заходах, присвячених святкуванню Дня Незалежності.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне