На Красилівщині відкрили першу сімейну молочну ферму

Фото: www.adm-km.gov.ua

31 травня перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Омелянюк завітали на відкриття першої сімейної молочної ферми в Красилівському районі «Молочна імперія», керівником якої є Валерій Волицький.

В області на сьогоднішній день вже працює три фермерських господарства сімейного типу з виробництва молока (2 у Ізяславському районі та 1 у Полонському районі). Проводиться робота над створенням ще шести фермерських господарств за підтримки проекту «Укрмілкінвест» в Ізяславському, Білогірському, Дунаєвецькому, Славутському, Хмельницькому, Красилівському.

www.adm-km.gov.ua

Загалом в області за два останніх роки зареєстровано 32 фізичні особи-підприємці, які займаються тваринництвом, вони є потенційними сімейними фермерськими господарствами.

Сімейним фермерським господарствам надається підтримка з Державного бюджету згідно Постанови КМУ від 07.02.2018 р. №106 «ПОРЯДОК використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств», відповідно до якої сімейні фермерські господарства зможуть одержати відшкодування за придбання насіння, техніки вітчизняного виробництва та скористатись пільговим кредитом, а новостворені господарства – отримати субсидію на гектар землі в розмірі 3000 гривень.

www.adm-km.gov.ua

В Хмельницькій області працює Програма розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2017-2021 роки». На 2019 рік Програмою передбачено фінансування з обласного бюджету в сумі 4,4 млн .грн. на часткове відшкодування вартості доїльних апаратів. Станом на 30 травня поточного року на виконання Програми у 2019 році за напрямом «Часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання (включаючи приватний сектор)» прийнято 116 пакетів на суму 650 тис. грн.

Створення сімейних (фермерських ) господарств дасть можливість:

  • легалізувати діяльність фізичних осіб у формі підприємницької діяльності,
  • створити нові робочі місця,
  • покращити соціальний захист селян (пенсійне забезпечення та інше), 
  • збільшити надходження до місцевих бюджетів.

Сімейна молочна ферма ” Молочна імперія”, перша в Красилівському районі, повинна стати успішним прикладом для наступних послідовників. 

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне