На м’ясопереробному підприємстві ПП «Агропродукт» виявили стафілокок та бактерії групи кишкової палички

Фото: https://consumerhm.gov.ua/

Під час здійснення державного контролю (нагляду) офіційним ветеринарним лікарем на м’ясопереробному підприємстві ПП «Агропродукт» (с. Грузевиця Хмельницького району) виявлено значні порушення загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.

За результатами лабораторних досліджень Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у змивах з поверхонь, що контактують з харчовими продуктами виявлено коагулазопозитивний стафілокок, бактерії групи кишкової палички. Разом з тим, суб’єкт господарювання є постачальником м’ясної продукції до харчоблоків освітніх та медичних закладів міста Хмельницького.

Постачання харчових продуктів зазначеним оператором ринку до шкіл, садочків та лікарень здійснювалось за результатами проведених тендерних закупівель. Враховуючи вищевикладене зазначені порушення можуть призвести до виникнення харчових отруєнь, створюють загрозу життю та здоров’ю громадян, а особливо під загрозою вразливі верстви населення – діти та особи, які перебувають на лікуванні. 

Крім того, оператором ринку проводився забій неідентифікованих тварин та без наявних супровідних ветеринарних документів. Наразі діяльність бійні призупинена.

https://consumerhm.gov.ua/

Відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів якщо це створює загрозу для життя та здоров’я людини тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (65 тис. грн), на фізичних осіб – підприємців – у розмірі шести мінімальних заробітних плат (39 тис. грн).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне