На річці Південний Буг виявлено порушника з 46 кг риби

137
Фото: darg.gov.ua

24 вересня 2019 року Хмельницький рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства.

Інцидент стався на р. Південний Буг, поблизу с. Марківці Летичівського району Хмельницької області.

Близько 6 години виявлено порушника, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями – трьома сітками (450 метрів). У сітках знаходилася така риба: плітка – 615 екз., йорж – 191 екз., судак звичайний – 46 екз., карась сріблястий – 14 екз., окунь – 42 екз. та короп – 1 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 46 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 80 733 грн.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення. Розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом). Заборонені знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр судака звичайного становить 510 грн, сазан (короп) – 306 грн.

136

darg.gov.ua

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне