На що потратили кошти у Хмельницькій ОВА з початку війни без голосування депутатів

Фото: Хмельницька ОВА

У обласній військовій адміністрації визначають пріоритети під час війни, куди спрямовувати обласний бюджет, наголосив в інтерв’ю Суспільному очільник ОВА Сергій Гамалій.

За його словами було зроблено уже дeкілька змін до бюджету після 24 лютого.

З того, на що були виділені кошти, можна виокремити 15 мільйонів на територіальну оборону та на Збройні сили України.

«Причому, я вам скажу, набагатo більше нам вдалося допомогти фінансово нашим військовим частинам, нашій теробороні за рахунок навіть не державних чи обласних коштів, а за рахунок допомоги наших підприємців, волонтерів. Tакож виділили кошти на медицину. У нас значно збільшилась кількість людей, які потребують допомоги лікарів, тому ми додатково виділили 60 мільйонів гривень. Також на облаштування укриттів з обласного бюджету було спрямовано шість мільйонів гривень. Ще шість мільйонів було додатково спрямовано на модернізацію котелень, за них закуплені твердопаливні котли у комунальні заклади, щоб ми були готові до усіляких непередбачуваних ситуацій взимку. Також було додатково 60 мільйонів гривень виділено для внутрішньо переміщених осіб. Тут треба відзначити, що найбільше допомоги потребують люди похилого віку, які приїхали з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Для них ми створили на території області при діючих інтернатах для людей похилого віку три стаціонарних відділення, які потрібно фінансувати, адже за цими людьми потрібен постійний догляд і допомога» – розповів Сергій Гамалій.

Щодо ситуацію в області щодо наповнення бюджету, і місцевих бюджетів також, то, за словами чиновника, всюди є перевиконання десь на 106%. По обласному бюджету перевиконання склало приблизно 60 мільйонів гривень, а місцеві бюджети загалом по Хмельницькій області перевиконали бюджет на понад 400 мільйонів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне