На Шепетівщині молодик, що пропонував хабар поліцейським, постане перед судом

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили правопорушнику підозру за ч. 1 ст. 369 ККУ. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Подія відбулась у м. Ізяслав наприкінці січня цього року. Поліцейські відділу реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «Опель», водій якого неодноразово порушував правила дорожнього руху, керуючи без документів.

І цього разу 28-річний житель Ізяславщини не надав патрульним жодних документів. До того ж, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. 

Аби уникнути відповідальності, під час освідчення в медичному закладі водій запропонував поліцейським «вирішити справу на місці» за винагороду. Порушник наполягав на своєму попри попередження про кримінальну відповідальність. Врешті він поклав півтори тисячі гривень на бланк проколу.

Дії чоловіка правоохоронці зафіксували на нагрудні реєстратори. Пропозицію неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили правопорушнику підозру за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Принагідно зазначимо, що санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу або обмеження чи позбавлення волі строком до чотирьох років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне