На Шепетівщині відкрили першу сімейну молочну ферму

30
Фото: .adm-km.gov.ua

Нещодавно відбулося відкриття першої в Шепетівському районі сімейної молочної ферми в с. Городище. Молода сім’я Скоробагатих Василь та Світлана не побоялися труднощів та прийняли таке важливе рішення – побудувати сімейну молочну ферму на 18 дійних корів.

Будівництво та відкриття ферми відбулося за фінансового сприяння ТОВ «Укрмілкінвест». Фінансова допомога надавалася на придбання обладнання та придбання дійних корів. Відкриття сімейної молочної ферми «Молочна перлина» проводили координатор проекту Ірина Патик та дорадник Олександр Березюк.

На заході були присутні власники особистих господарств району, які утримують 5 і більше корів. Ініціативні, зацікавлені особи, які бажають створити сімейну ферму із інших районів та областей, представники засобів масової інформації.

Присутні оглянули побудоване приміщення з усіма сучасними вимогами до утримання дійних корів, обладнання для доїння корів, холодильне обладнання. На даний час закуплено 13 дійних корів. Планується закупити ще 5 корів.

Коментуючи голова районної державної адміністрації Віталій Бузиль наголосив, що створення сімейних (фермерських) господарств дасть можливість легалізувати діяльність фізичних осіб у формі підприємницької діяльності, покращити соціальний захист селян (пенсійне забезпечення та інше). Та в кінцевому результаті збільшити надходження до місцевих бюджетів. А сімейна молочна ферма «Молочна перлина», перша в Шепетівському районі, повинна стати успішним прикладом для наступних послідовників.

Керівництво району висловило щиру подяку кластеру «Натуральне молоко», ТОВ «Укрмілкінвест», особлива подяка сім’ї Скоробагатих.

Запрошені та учасники зібрання привітали сім’ю Скоробагатих із відкриттям сімейної ферми та  побажали успіхів  в цій нелегкій справі, терпіння, енергії, завзяття. А ще віри у власні сили та високих прибутків.

За матеріалами Шепетівської РДА

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне